Reinigen van stoel of bankstel

Reinigingsmethode

Vanuit ons hoofdkantoor in Apeldoorn sturen wij onze servicemonteurs het hele land door. Uw meubel(en) worden gereinigd op locatie. Doordat wij uw meubel(en) op locatie komen reinigen, hoeven de meubelen niet verplaatst te worden. Met onze landelijke dekking zorgen wij voor schone meubelen door heel Nederland.

Onze servicemonteurs beschikken over de modernste apparatuur, kennis en middelen op het gebied van meubelreiniging. Doordat wij met sproei-extractie apparaat en heet water werken, nemen we de kans op het krimpen van de stof weg en wordt de stoffering grondig van binnen en van buiten gereinigd. Tevens wordt het polyether (de vulling) ook voor een groot deel gereinigd waardoor de kans op terugkomst van de vlek minimaal is.

Verder lezen

Welke meubelstoffen zijn er?

Er zijn heel veel verschillende textiel soorten in Nederland. Elk gestoffeerd meubelstuk zal in de loop van de tijd vuil worden, ongeacht of deze nu in de woonkamerde keukende autode caravande boot of op kantoor staat. Dat uw zitmeubelen (in de loop der tijd) vuil worden is geen ontkomen aan. De kans bestaat dat er eet- of drinkwaren op en in de stof van uw zitmeubel(en) terecht komen. Indien dit niet op de juiste manier wordt verwijderd, zal er na de opdroging van de stof een zichtbare vlek of kring ontstaan. Deze vlekken of kringen zijn dan voor u, de consument, vrijwel niet te reinigen of te verwijderen. Furniture Cleaning Service biedt daarom haar vlekwerende behandeling aan.

Contact

Onze reinigingsmethodes zijn geheel veilig, geschikt en uiterst effectief op alle textiele soorten meubelbekledingen. De reinigingsmethodes die wij gebruiken zijn uiteraard niet schadelijk voor mens en dier. Tevens worden stof, huidschilfers en bacteriën op effectieve wijze met onze reinigingsmethode verwijderd. Onze reinigingsmethode vermindert daarbij ook voorkomende allergieën, zoals:

 • Ongedierte
 • Huidschilfers van huisdieren
 • Pollen

Veelgestelde vragen over meubelreiniging

Hoe maakt u uw oude meubels grondig schoon?

Als u uw bank of stoel wilt reinigen kunt u dit doen met een vochtig microvezel-doekje of met een sopje van groene zeep en water. Wanneer er sprake is van een oud meubel dat vaal is geworden, kunt u het best koud azijnwater gebruiken om uw meubel er weer als nieuw uit te laten zien. Als u dit niet aandurft of de vlekken te hardnekkig zijn kunt u natuurlijk altijd terecht bij Furniture Cleaning Service. Dankzij onze ervaring en expertise verwijderen wij moeiteloos hardnekkige vlekken, vieze geurtjes en ander vuil uit de stof van uw bank.

Hoe verwijdert u een vlek van een bank?

Om vlekken in uw bank te verwijderen kunt u gebruik maken van een sopje van soda en lauwwarm water. Breng het sopje aan op de vlekken, laat dit even intrekken en schrob de plekken daarna voorzichtig schoon. Maak de behandelde plekken naderhand schoon met koud water totdat u geen soda meer ziet.

Wat is de beste bankreiniger?

Voor het verwijderen van kleine vlekken in uw bank heeft u geen vlekkenverwijderaar van een duur merk nodig. Met een sopje van water en groene zeep of soda krijgt u de meeste vlekken en oneffenheden er eenvoudig uit. Let wel op dat u een witte doek gebruikt, zodat u geen gekleurde vlekken in uw bank boent. Wanneer de vlekken in uw bank te hardnekkig zijn en er met groene zeep of soda niet uit gaan kunt u gebruik maken van een vlekkenverwijderaar.

Kan baking soda meubels beschadigen?

Meubels gemaakt van stof kunt u prima reinigen met baking soda. Het gebruik van baking soda op goud, zilver en marmer is echter af te raden. Door schoonmaken met baking soda worden deze materialen namelijk dof en raken ze beschadigt. Ook houten meubels beschadigen wanneer u deze schoonmaakt met baking soda. Let bij het schoonmaken dus goed op waar uw meubels van gemaakt zijn.

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Onder textiele meubelen verstaan wij alle zitmeubelen die gestoffeerd zijn met de volgende grondstoffen/textielsoorten:

Natuurlijke vezels, waaronder:

 • Wol
 • Katoen
 • Linnen
 • Mohair (wol)

Tevens zijn de bovenstaande grondstoffen/textielsoorten de meest kwetsbare meubelstoffen. Om deze kwetsbare natuurlijke vezels te reinigen maakt Furniture Cleaning Service gebruik van speciaal ontwikkelde reinigingsmiddelen.

Synthetische vezels, waaronder:

 • Polyester
 • Acryl
 • Alcantara (microvezel)
 • Lamous (microvezel)
 • Polyamide

Afspraak maken of heeft u nog vragen?

Onze telefonisten staan graag klaar om een afspraak in te plannen en verdere vragen voor u te beantwoorden. Vul ons contactformulier in en u zult zo spoedig mogelijk teruggebeld worden door één van onze gekwalificeerde medewerkers. Daarnaast kunt u ook vrijblijvend een offerte aanvragen.

Vrijblijvend een offerte aanvragen